Fără categorie

Din ce cauze se poate strica aparatul de aer conditionat?

        Aparatul de aer conditionat s-ar putea sa va faca o surpriza neplacuta chiar in mijlocul verii si sa se strice cand aveati cea mai mare nevoie de el, in zilele caniculare. Insa, daca mentenanta este facuta la timp, periodic, garantat aparatul va functiona in conditii bune. In cazul in care apar totusi anumite probleme, apelati la ajutorul specialistilor din Constanta.  Va vom prezenta cateva din problemele comune ce se pot ivi la aparatul de aer conditionat:

  1. Aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza deloc

Inainte de a apela la ajutorul unei echipe de frigotehnisti, puteti verifica chiar dumnevoastra urmatoarele:

  • daca aveti un termostat de ambianta, verificati sa fie setat pe “rece”;
  • temperatura pe care o are setata aparatul trebuie sa fie mai mica decat temperatura din incapere;
  • tabloul electric, pentru a fi sigur ca nu este siguranta sarita.

Daca dupa toate aceste verificari aparatul de aer conditionat tot nu functioneaza, inseamna ca trebuie sa contactati un specialist.

2. Aparatul de aer conditionat functioneaza, insa nu raceste sau raceste foarte putin

Desi temperatura pe care ati setat-o este una mica si aparatul tot nu raceste, va trebui sa chemati o echipa specializata pentru a verifica motivul pentru care nu raceste si a repara.

3. Aparatul de aer conditionat scoate zgomote ciudate

Fiecare dintre noi ar trebui sa stim ce sunete sunt normale sau obisnuite ale aparatului de aer conditionat. Asadar, daca auziti un sunet ciudat, este timpul sa faceti o reparatie a aerului conditionat.

4. Aparatul tau de aer conditionat elimina miros neplacut

Mirosurile mai putin placute vin de la unitatea interioara indicand faptul ca in filtre s-au acumulat atat mizerie si praf, cat si bacterii ce se pot raspandi in aer si chiar il pot contamina. De asemenea, este necesar ajutorul specialistilor, pentru a efectua o igienizare.

5. Echipamentul de aer conditionat merge in cicluri scurte

Desi este normal ca echipamentul de aer conditionat sa functioneze in cicluri pornit-oprit pentru a se mentine temperatura dorita in incapere s-ar putea sa observati ca porneste si se opreste de mai multe ori decat de obicei, iar temperatura de afara nu este mai ridicata decat de obicei, inseamna ca exista posibilitatea sa aveti o problema cu aerul conditionat. Aceste porniri scurte “streseaza aparatul” si il poate face sa cedeze in totalitate.

6.Curge apa din si pe langa aparatul de aer conditionat.

O cantitate de apa de condens este normala, dar apa in exces reprezinta o problema. Pentru ca aparatul de aer conditionata are componente electrice ce trebuie protejate sa nu faca scurt circuit, trebuie sa faceti o reparatie a aparatului de aer conditionat cu ajutorul unei firme specializate in domeniu din Constanta.

7. Unitatea externa are gheata sau este inghetata.

Avand in vedere ca apa in exces indica o problema, la fel se poate spune si despre gheata. In cazul in care jetul de aer este restrictionat ori blocat, se poate ca unitatea exterioara sa inghete. Daca remarcati aceasta problema, indicat este, de asemenea, sa chemati o echipa de frigotehnisti.

Sfaturi pentru mentenanta aparatului de aer conditionat

1.     Curatati filtrele

Un sfat important este sa curatati filtrul periodic, deoarece daca acesta este murdar sau infundat va face ca aparatul sa elimine aer nesanatos si sa mearga mult mai greu.

2.     Pastrati curata unitatea exterioara

Pe unitatea exterioara se acumuleaza praf ori mizerie, ce nu permit ventilatorului sa o raceasca. In cazul in care aveti acces la ea, o puteti curata cu un furtun de gradina, dar sa nu incercati sa  folositi un aparat de curatenie cu presiune pentru ca acesta ar putea strica unitatea.

3.     Tineti neacoperita unitatea exterioara

Daca v-ati gandit sa plantati tufisuri pe langa unitatea exterioara pentru a nu se vedea, pastrati spatiu suficient pe langa ea, ca sa poata functiona.

4. Programati o revizie tehnica anuala pentru aparatul tau de aer conditionat.

Apelati la ajutorul unui specialist pentru o verificare de rutina, sa incarce cu freon daca este cazul, sa verifice si sa curete filtrele aparatului de aer conditionat. Aceste verificari impiedica o reparatie ulterioara a aparatului de aer conditionat, dar si niste costuri mai mari.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *